You are currently viewing Gaveideer til haveentusiasten

Gaveideer til haveentusiasten

Julen er en smuk tid. Men den kan også være stressende, hvis du er løbet tør for gaveinspiration. Der findes næsten ikke noget værre end at gå rundt i butikkerne i en alt for varm vinterjakke og håbe på at blive ramt af den perfekte gaveidé. Især ikke hvis du har mange, du skal købe gaver til.

Heldigvis finder du her inspiration til at finde de bedste julegaver. Så kan du gå målrettet på indkøb og spare tid og besvær. Er du på udkig efter gaveideer til haveentusiasten, så læs med her og få inspiration til netop dette. 

Udendørslamper til hyggelige aftener

Hvis din veninde, kæreste, kone, mor eller søster er vild med at være i haven, er flotte udendørslamper en oplagt gave. Det kan nemlig være med til at forlænge sommeraftenerne og den tid, i kan bruge i haven sammen. Udendørslamper kommer i et væld af udgaver, og kan både være praktiske såsom dem, der hænger ved postkassen eller hoveddøren, eller de kan have et mere æstetisk formål.

Her bør du naturligvis overveje, hvad haveentusiasten bruger sin tid på i haven. Elsker hun en hyggelig aften på terrassen med venner og familie, kan du overveje trådløse lamper, som kan bruges på havebordet, når mørket falder på.

Er hun i stedet født med grønne fingre og stol af sit smukke rosenbed, kan du kigge på fine solcellelamper, som kan vise det frem i mørket. Dette er en gaveidé, som både kan have praktiske og indretningsmæssige formål, og så findes der udendørslamper i alle prislejer. 

Spil til sjove stunder i haven

Selvom det lige nu er koldt og mørkt i haven, og ikke just indbyder til spil og sjov, er det et godt tidspunkt at købe havespil. Ikke kun fordi modtageren så har spillene i god tid, til når det bliver varmere, men også fordi du ofte kan være heldig at finde selve spillene billigere på denne årstid.

De senere år er havespil blevet mere og mere populære, og udvalget er meget større end det kongespil, du måske sidder og tænker på. Skal det være aktivt, kan du for eksempel vælge spil såsom spikeball eller disc golf, som de fleste kan være med til. Skal det hellere foregå i et lidt roligere tempo er spil såsom stigegolf eller gigant-klodsmajor også gode valg.

Her er der virkeligt mange muligheder, og det handler nok mest af alt om at finde ud af, hvilken slags spil modtageren er mest til. Der er både spil til børn og voksne og til få og mange. Også her vil du helt sikkert kunne finde en gave, der passer i dit budget.

Oplevelser i naturen

Er din haveentusiast også vild med at være i naturen og ikke kun hjemme i haven, åbner dette for et endnu større udvalg af gaveideer. Oplevelsesgaver har været populære i mange år efterhånden og af god grund. Her er der nemlig mulighed for at finde en god gave – også til den modtager, der tilsyneladende intet mangler. Skal det ikke være den traditionelle middag eller biograftur, er der alligevel gode muligheder at finde.

Det kan for eksempel være en vildmarksbrunch i Mols Bjerge med mad laver over åben ild. Eller måske en smuk kajaktur i det sydfynske øhav. Der er noget for enhver smag. Her har du desuden for selv at deltage i oplevelsen og dermed gøre gaven endnu mere personlig og mindeværdig.

Her vil priserne muligvis være en smule højere, end hvad de nødvendigvis er for udendørslamper og havespil. Men man kan næsten heller ikke sætte en pris på en uforglemmelig oplevelse, som i kan tale om i mange år frem.

Uanset hvad du vælger at give haveentusiasten i julegave, har du her fået inspiration til tre meget forskellige retninger, du kan gå i. Få styr på budgettet og modtagerens præferencer, så er du godt på vej til at give årets julegave.